Změna statusu

Jste-li  již v USA a rádi by jste změnili své dosavadní vízum na studentské se zájmem studovat ve  škole  Bell Language, měli byste se řídit podle následujících instrukcí:

  1. Zavolejte nám nebo navštivte naši školu pro konzulataci s naším poradcem pro zahraniční studenty.
  2. Vyplňte přihlášku, zaregistrujte se pro vámi zvolený program, zvolte plán své platby, zaplaťte školné (minimálně  $590!) a následující poplatky:

    Registrační poplatek $100 (nevratný)
    Poštovné $30 (nevratný) , Manipulační poplatek $150 (nevratný), SEVIS poplatek $200 (nevratný) -- poplatek pro US DHS

  3. Zašlete kopii dokumentu o stavu vašich financí. Můžete ji poslat faxem, nebo jako naskenovaný obrázek na adresu info@bellschool.org nebo poštou na  adresu školy. Tento dokument je vyžadován imigračním úřadem a je nutný k vydaní  formuláře I-20. Níže jsou uvedeny tři akceptovatelné podoby o finančním zajištění, které by mělo činit minimálně $1300 měsíčně (například pro 6-ti měsíční kurz potřebujete minimalně $ 7800). Možné podoby finančního zajištění:
     
    • Originál bankovního výpisu z účtu.
    • Je-li váš sponzor občanem Spojených států nebo má zde trvalé bydliště, musí vyplnit čestné prohlašení o sponzorství (I-134 form) a předložit jeho výpis z účtu.
    • Není-li vaš sponzor obyvatelem Spojených statů, musí napsat dopis o sponzorství (v angličtině) a předložit jeho výpis z účtu. V dopise o sponzorství by měl sponzor jasně zdůraznit, že  uhradí veškeré vaše výdaje na studium, bydlení a zdravotní pojištění.
       
  4. Napište vysvětlující dopis (v angličtině)  proč jste se rozhodli studovat v USA.
  5. Předložte vaši adresu v USA a adresu vašeho trvalého bydliště v České republice. Vyplňte a podepište žádost o změnu statusu  I-539 . Škola vám  pomůže při vyplňovaní tohoto formuláře.
  6. Předložte osobní šek nebo platební poukázku ve výši  $290 adresovanou  US INS (US Immigration and Naturalization Service)

    Veškeré vaše dokumenty včetně formuláře I-20  budou zaslány imigračnímu úřadu. Rozhodnutí o přiznání nebo zamítnutí záleží na rozhodnutí imigračního úředníka, vašem nynějším statusu a faktech vašeho případu..

Pamatujte:
Imigrační úřad musí obdržet vaše dokumenty před vypršením data na vašem I-94, který jste obdrželi při vstupu do USA.
*INS je v procesu velkých změn a regulací ohledně změn statusu. Obraťte se ,prosím, na školu Bell Language, jste-li  způsobilí pro změnu statusu na F-1.

Všichni studenti s F-1 vízem musejí dokončit jejich původní kurz, na který se přihlásili, dříve než budou moci přestoupit na jinou školu. Kompletní informace o podmínkách navracení poplatků či školného získáte zde.