Co je formulář I-20? A co je F-1 vízum?

Formulář I-20 je vydán každému způsobilému zahraničnímu studentovi školou, kterou chce navštěvovat. Jestliže škola nevydává formulaře I-20, nemá oprávnění přijmout ke studiu zahraniční studenty. F-1 vízum je vízum, které musejí mít všichni zahraniční studenti, aby mohli studovat ve Spojených státech. Je vydáváno až na dobu 8 let, přičemž student musí udržovat svůj studenský status a nepřijít o něj. F-1 vstupní vízum je poskytováno americkým konzulátem v zemi žadatele. Nicméně, pokud jste už ve Spojených státech na jiné vízum (B1/B2- turistické nebo J1- pracovně – cestovní) je možnost obdržet studentský status F-1 bez opuštění USA.